2013 yılında cam kırığı toplama sistemi ile ilgili olarak Hooklift’li araçlar aracılığı ile konteyner sistemine geçilerek cam kırığı toplama kanallarının güçlendirilmesi ve toplanan cam kırığı miktarının arttırılması sağlanmıştır.
2013 yılında PC (Polikarbonat) şişe geri dönüşümüne başlanmıştır. Su dolum tesislerinden itina ile alınan PC damacana şişeleri son teknoloji sistemleri kullanılarak, işlenmekte ve levha üretiminde kullanılmak üzere üst kalitede ürün elde edilmiştir.
2012 yılında bilgisayar kontrollü 2. yıkama sistemi devreye alınmıştır. Bu sistemin ardına kırık formundaki plastikleri renklerine ve polimer cinslerine ayıran NIR teknolojili separatör makinesi ilave edilmiştir. Böylelikle B2B (bottle to bottle) üretimine uygun yüksek kalitede, standart ürün elde edilmesi sağlanmıştır.
2011 yılında PET şişelerin üzerinde bulunan kapak ve etiketlerin ayrılması için Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir tesis açılmıştır. Burada bulunan ayrıştırma sistemleri ve ekstrüderler ile üretim firelerinin yeniden sanayiye kazandırılması sağlanmıştır.
Xinda marka kompaund makinesi üretim sistemine dahil edilerek, PET kırıklarından granül hammadde üretimine başlanmıştır.
2009 yılında Almanya menşeli S+S (Seperation and Sorting Technologies GmbH) firmasından satın alınan Renk Seperatörü ve şişe formunda ayırım yapan Polimer Seperatörü ile ayrıştırma teknolojisinde geleceğe yönelik yatırımlar gerçekleştirilmiştir.
Plastik (PP) granül hattı üretime alınmış olup, bu hat ile kullanım sonrası Plastikler (PP) ekstrüderden geçirilerek, plastik enjeksiyon sanayine hammadde üretilmektedir.
2005 yılında Tübitak Ar-Ge projesi ile hayata geçirilen ve faydalı model alınan, Türkiye'nin ilk bilgisayar kontrollü otomatik PET şişe kırma, yıkama, kurutma ve ayrıştırma hattı kurulmuştur.
2001 yılında PET ambalaj atıklarının kırma ve yıkamasına yönelik yeni bir tesis kurmuştur. PET ambalaj atıklarının ayıklanıp, kırılması ve ardından yıkanıp, kurutulması sonucunda üretilen yıkanmış PET flake üretiminde ülkemizin büyük işletmelerinden biri olmuştur.
2001-2002 yıllarında Çin ve Belçika gibi ülkelere geri dönüşümde kullanılmak üzere yarı mamul satışı gerçekleştirilmiştir.
<span style="color: rgb(85, 85, 85); font-family: "Source Sans Pro", sans-serif; font-size: 14px;">1998 yılında cam ambalaj atığının yanı sıra PET ambalaj atığı alımlarına başlayan işletmemiz, öncelikle PET ambalaj atıklarını toplayıp, preslenmiş olarak satışını gerçekleştirmiştir.</span>
1997 yılında Şişe Cam Holding bünyesindeki, Anadolu Cam Sanayi A.Ş. ile anlaşarak Ege Bölgesi Cam Kırığı Ana Tedarikçisi olmuştur. 1997 yılında gereken yatırımları yaparak Cam Ambalaj Atıklarını, cam harmanına doğrudan hammadde olarak vermeye olanak sağlayan fırına hazır cam kırığı tesisini kurmuştur. Bu tesis Anadolu Cam Sanayi fabrikalarının dışında kurulan ilk özel yatırım olma özelliğine de sahip bulunmaktadır.
1997 yılında İzmir , Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Balıkesir, Çanakkale il sınırları içerisinde yaklaşık 50 belediyede 1.500 noktada kumbaralar aracılığı ile Cam Ambalaj Atığı toplama sistemini kurup, işletmiştir. Vinçli ve damperli kamyonlar aracılığı ile Cam Şişe Kumbarasılarda biriken ambalaj atıkları toplanıp, geri kazanılması sağlanmıştır.
1997 yılında EGEÇEV firması Muzaffer Pınarbaşı İşletmeleri'nin kardeş firması olarak faaliyetine başladı.